Totuși, primul pas pentru amenajarea camerei de copii este selectarea pieselor de mobilier esențiale, care nu trebuie să lipsească de aici. Acestea nu doar că vor ajuta la desfășurarea tuturor activităților în cele mai optime condiții, dar vor contribui și la menținerea ordinii în dormitor în permanență, iar mai jos vei vedea de ce.
În continuare, în acest articol, o să-ți oferim cele mai bune idei de amenajare pentru camera copilului, astfel încât la final să iei cele mai bune decizii și să creezi un spațiu ideal din toate punctele de vedere.
1. Amenajarea camerei de copil - mobilierul esențial pentru camera copilului
În primul rând, alegerea unui pat sau al unui pătuț confortabil, în cazul în care în familie se află și un bebeluș, este primul pas pe care trebuie să-l faci, când vine vorba de ideile de amenajare ale camerei pentru copii. Așadar, este important să optezi pentru un model care să corespundă vârstei și nevoilor pe care le au aceștia, în cazul în care vorbim de existența mai multor indivizi care vor locui aici.
Sursa foto: shutterstock.com
Sursa foto: unicutil.ro
Sursa foto: unicutil.ro
Sursa foto: unicutil.ro
Acestea sunt doar principalele piese de mobilier, însă tu mai poți completa oricând aceste sugestii cu alte lucruri, în funcție de propriile necesități și dorințe.
Sursa foto: shutterstock.com
2. Amenajarea camerei de copii în funcție de dimensiune și număr de membri
Așadar, când vine vorba de o cameră mică, trebuie să fii creativ și să folosești fiecare centimetru în mod cât mai inteligent. Este important să optezi doar pentru piese de mobilier multifuncționale, cum ar fi paturile supraetajate, dacă sunt mai mulți copii, sau patul cu sertare încorporate, pentru a maximiza spațiul de depozitare.
Rafturile de perete sunt și ele ideale în tot acest proces, pentru că te ajută să economisești locul de pe podea și să creezi un aspect mult mai aerisit în dormitor. De asemenea, culorile deschise și luminoase pot face ca acest loc să pară mai mare, motiv pentru care pereții ar trebui să fie colorați în tonuri deschise, iar mobilierul ar trebui și el să fie exact la fel. Mai există însă și alte secrete, însă pe larg despre aceste lucruri vom discuta într-un alt capitol.
Sursa foto: shutterstock.com
În cazul în care există doar doi copii, poți opta pentru două paturi de o persoană, însă dacă sunt mai mulți, după cum vorbeam mai sus, cele supraetajate sunt ideale, pentru că te vor ajuta să economisești loc generos. De asemenea, poți să folosești accesorii colorate sau tematice pentru a personaliza spațiul fiecărui micuț în parte.
Când vine vorba de birou, fie poți opta pentru unul mai mare, care să ofere mai multe locuri pentru studiu, ori pentru mai multe micuțe, suspendate pe perete, care pot fi așezate în diferite locuri din cameră rămase goale. Cu toate acestea, dacă în familie sunt mai mulți de doi copii, nu trebuie să asiguri un astfel de loc pentru fiecare în parte, dacă nu ai suficient spațiu, ci îi poți învăța pe aceștia să împartă și să scrie, învețe pe rând. Astfel, vei reuși să-i și disciplinezi din timp.
Sursa foto: shutterstock.com
3. Idei de amenajare pentru camera copilului
În primul rând, este important să optezi pentru piese de mobilier cu cât mai multe spații de depozitare integrate, cum ar fi dulapuri care să aibă incluse și rafturi, cât și loc pentru umerașe, noptiere cu sertare, pentru a păstra, astfel, ordinea și a maximiza spațiul disponibil. Optează și pentru diferite coșuri speciale, pentru a organiza jucăriile sau alte lucruri ale copilului.
Sursa foto: shutterstock.com
Poți alege și o tematică sau un stil în care să decorezi dormitorul, care să se potrivească gusturilor și intereselor acestuia. Fie că vorbim despre anumite personaje din desene animate, ori de alte pasiuni pe care el le are, precum ar fi sportul, aceste detalii pot personaliza extrem de mult spațiu și îi pot crea copilului un univers unic, potrivit și adaptat cerințelor sale.
Sursa foto: shutterstock.com
De asemenea, aici optimizarea corectă este cheia. Alege să așezi patul sau paturile acolo unde tavanul are dimensiuni mai mici, astfel încât restul camerei să fie ideal activităților de zi cu zi, dar și așezării biroului și dulapului.
Sursa foto: shutterstock.com
4. Amenajarea camerei mici de copil - cum optimizezi corect spațiul
Unul dintre secretele la care trebuie să apelezi sunt rafturile și etajerele de perete, care vor elibera spațiu important de pe podea și care vor oferi o suprafață de depozitare suplimentară pentru cărți, obiecte decorative sau alte lucruri personale, care oricum se adună odată cu trecerea timpului. Aceste rafturi pot fi amplasate în zonele neutilizate din dormitor, cum ar fi deasupra patului.
Sursa foto: unicutil.ro
Nu trebuie să uităm nici de organizatoare, care pot face parte cu brio din ideile de amenajare pentru camera mică de copii. Acestea pot fi mai ales utile pentru depozitarea jucăriilor pe categorii, astfel încât să știi exact unde sunt plușurile, jocurile de construcții și tot așa.
Sursa foto: unicutil.ro
În final, nu ignora nici colțurile libere din cameră, întrucât acestea pot fi valorificate pentru desfășurarea diferitelor activități. Spre exemplu, poți amplasa aici unul dintre birourile pentru perete de pe site-ul nostru, care te vor ajuta să optimizezi perfect acest colțișor din încăpere.
Sursa foto: unicutil.ro